Obed číslo 1 na cestách: jesenný šalát v pohári

Vyhnite sa starostiam o to, čo si dáte na obed, s týmto receptom na zdravý šalát, ktorý si môžete pripraviť na celý týždeň.

 

Často vám chýbajú nápady na obed? Ušetrite si čas a energiu a pripravte si porcie podľa tohto jednoduchého receptu na jesenný šalát. Z tohto receptu pripravíte dve nádoby, ale pokojne môžete ingrediencie zdvojnásobiť alebo strojnásobiť a pripraviť si obed na celý týždeň. V praktickej nádobe (Masonovej) nájdete quinou, sladké zemiaky, čiernu fazuľu, fetu, granátové jablko a špenát. Nie nadarmo vedci z oblasti zdravia radia "jesť dúhu" a tento šalát hýri farbami a vitamínmi. Quinoa je tiež skvelým zdrojom vlákniny, bielkovín a horčíka, takže tento obed by vás mal zasýtiť až do večera.

 

Náš tip: Ak máte menšiu nádobu alebo nádobu Tupperware, dresing si nechajte oddelený a zalejte ním šalát, až keď ho budete chcieť jesť.

Porcie: 2

Čas prípravy: 40 minút

NA SALÁT:

- 1 veľký sladký zemiak nakrájaný na kocky

- 1 polievková lyžica olivového oleja

- soľ a korenie

- 150 g quinoy

- 4 polievkové lyžice čiernej fazule z konzervy

- 2 polievkové lyžice semienok granátového jablka

- 2 polievkové lyžice rozdrobeného syra feta

- 100 g špenátu

 

PRE ZÁLIV:

- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

- 1 čajová lyžička horčice

- 1 polievková lyžica javorového sirupu

- 1 čajová lyžička balzamikového octu

Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a poukladajte naň kocky sladkých zemiakov. Pokvapkajte ich olivovým olejom a pridajte štipku soli a korenia.
Pečte 20 až 25 minút, kým zemiaky nezmäknú. 
Medzitým uvarte quinou do mäkka podľa pokynov na obale. 
Quinou rozdeľte do Masonových pohárov a navrch položte vrstvu sladkých zemiakov.
Pridajte čiernu fazuľu a semienka granátového jablka.